Personeelslog

Vacatures en kandidaten via Twitter

Langzamerhand beginnen ook Nederlandse recruiters en kandidaten de mogelijkheden te ontdekken van Twitter. Zo laten steeds meer werkzoekenden op deze manier recruiters weten dat ze in zijn voor een baan. En er zijn minstens 19 intermediairen die via Twitter Nederlandse vacatures verspreiden. In korte boodschappen van maximaal 140 tekens kunnen sollicitanten en recruiters via Twitter hun netwerk ('followers') informeren over welke baan of kandidaten zij zoeken. Kandidaten op zoek Waar de Amerikaanse Jobangels Twitter gebruiken om hun hele netwerk in te schakelen om ontslagen werknemers weer aan een baan te helpen, is de Nederlandse aanpak simpeler. Vraag naar en aanbod van werk worden eenvoudig bij elkaar gebracht. Zo heeft HR-blogger Michel Rijnders via Twitter een Ik zoek een baan-account geopend. Twitteraars die werk zoeken, laten via Ik zoek een baan weten voor welke baan ze in de markt zijn. Vervolgens kunnen geïnteresseerde recruiters die dit Twitter-account volgen, de kandidaten benaderen. Ook via hun individuele Twitter-account laten kandidaten weten dat ze een baan zoeken. De Twittergids heeft hen sinds kort in een overzicht gezet: de Werkzoekende Twittergids. Vacatures via Twitter Werkgevers kunnen hun vacatures gratis via Twitter publiceren: Banentweets (verdeeld over maar liefst 20 rubrieken) Ik heb een baan. Daarnaast zijn er steeds meer vacaturesites, detacherings- en werving- & selectiebureaus die hun vacatures automatisch via Twitter verspreiden. In Nederland worden via Twitter veel communicatiebanen bekend gemaakt: AboutMedia (media) Commco (Communicatie) Mediabanen (Media) Mediajob (Media) Vacaturesvilla (journalistiek, communicatie) Ook marketing-vacatures zijn veel via Twitter te vinden: IApeople (online marketing, internet en E-business) Searchco (media, ICT, finance, HRM, marketing) Twitjobs (marketing) En ICT-vacatures: Freelancetweets (voor webontwikkelaars) HNNederland (IT-vacatures van Harvey Nash) ITProfile (IT) Zelfs HR-vacatures: Abouthrm (combinatie van HR-vacatures en nieuws) Banen (mengeling van HR-nieuws en banen) Overige sectoren die banen via Twitter publiceren: Born4jobs GGZvacatures (geestelijke gezondheidszorg) Nationale Vacaturebank (verschillende twitterfeeds) Workat (van gelijknamige vacaturesite) En nu we toch bezig zijn: Via Twitter kun je eenvoudig Personeelsnet en Personeelslog volgen.

Ik zoek een baanLangzamerhand beginnen ook Nederlandse recruiters en kandidaten de mogelijkheden te ontdekken van Twitter.
Zo laten steeds meer werkzoekenden op deze manier recruiters weten dat ze in zijn voor een baan.

En er zijn minstens 19 intermediairen die via Twitter Nederlandse vacatures verspreiden.

In korte boodschappen van maximaal 140 tekens kunnen sollicitanten en recruiters via Twitter hun netwerk ('followers') informeren over welke baan of kandidaten zij zoeken.

Kandidaten op zoek
Waar de Amerikaanse Jobangels Twitter gebruiken om hun hele netwerk in te schakelen om ontslagen werknemers weer aan een baan te helpen, is de Nederlandse aanpak simpeler. Vraag naar en aanbod van werk worden eenvoudig bij elkaar gebracht.

Zo heeft HR-blogger Michel Rijnders via Twitter een Ik zoek een baan-account geopend. Twitteraars die werk zoeken, laten via Ik zoek een baan weten voor welke baan ze in de markt zijn. Vervolgens kunnen geïnteresseerde recruiters die dit Twitter-account volgen, de kandidaten benaderen.

Ook via hun individuele Twitter-account laten kandidaten weten dat ze een baan zoeken. De Twittergids heeft hen sinds kort in een overzicht gezet: de Werkzoekende Twittergids.

Vacatures via Twitter
Werkgevers kunnen hun vacatures gratis via Twitter publiceren:


Daarnaast zijn er steeds meer vacaturesites, detacherings- en werving- & selectiebureaus die hun vacatures automatisch via Twitter verspreiden.

In Nederland worden via Twitter veel communicatiebanen bekend gemaakt:


Ook marketing-vacatures zijn veel via Twitter te vinden:

  • IApeople (online marketing, internet en E-business)

  • Searchco (media, ICT, finance, HRM, marketing)

  • Twitjobs (marketing)


En ICT-vacatures:

Zelfs HR-vacatures:

  • Abouthrm (combinatie van HR-vacatures en nieuws)

  • Banen (mengeling van HR-nieuws en banen)


Overige sectoren die banen via Twitter publiceren:

En nu we toch bezig zijn:
Via Twitter kun je eenvoudig Personeelsnet en Personeelslog volgen.