Personeelslog

Belgen op zoek naar energie kandidaten

Veel vacaturesites matchen vooral op CV's en de functie-eisen van de werkgever. Deze grove methode zorgt niet vanzelfsprekend voor een perfecte klik. De Vlaamse banensite Jobgepast belooft het als "de enige EnergEthische Jobsite" anders te doen. Maar wat is dat: een EnergEthische Jobsite? De juiste energie Jobgepast geeft op zijn site een mooie geloofsverklaring af. "Jobgepast is er rotsvast van overtuigd dat er bedrijven bestaan die perfect bij uw energieprofiel passen. Daarom werkt Jobgepast samen met bedrijven die bewust zijn van human energy en op zoek zijn naar gepaste medewerkers die de juiste energie in huis hebben. Tevens besteedt Jobgepast veel aandacht aan ethiek binnen bedrijven omdat dit een groot effect heeft op de bedrijfsenergie." Kicks, pit of uitdaging? Nieuwsgierig geworden heb ik maar eens ingeschreven bij Jobgepast. Dat levert een traditioneel formulier op waarin gegevens over opleiding, werkervaring en de gewenste arbeidsvoorwaarden verreweg de meeste aandacht krijgen. Afwijkend is alleen de vraag om het "soort job aan te vinken dat je energie geeft". Uit een lijst van 29 mag een kandidaat soorten banen aankruisen die hij interessant vindt. Zo kan hij onder meer kiezen uit een "job binnen", "job buiten", "job hoofdzakelijk alleen", "job in individuele kantoorruimte", "job met gevoel voor humor", "job met gezond verstand". Het kiezen zal voor veel mensen overigens niet meevallen. Want wat is het verschil tussen een job "met kicks", een "met pit" of een baan "met uitdaging"? Verder vraagt Jobgepast de kandidaat nog drie favoriete bedrijven te noemen "waarin u uw energie zou willen investeren". Oppervlakkig Het idee achter Jobgepast is interessant. Alleen is de uitwerking zo oppervlakkig dat dit niet leidt tot echte kennis van wat sollicitanten drijft in hun werk. Hierdoor zullen recruiters niet veel energie krijgen van deze nieuwe vacaturesite.

JobgepastVeel vacaturesites matchen vooral op CV's en de functie-eisen van de werkgever. Deze grove methode zorgt niet vanzelfsprekend voor een perfecte klik.
De Vlaamse banensite Jobgepast belooft het als "de enige EnergEthische Jobsite" anders te doen.

Maar wat is dat: een EnergEthische Jobsite?

De juiste energie
Jobgepast geeft op zijn site een mooie geloofsverklaring af.

"Jobgepast is er rotsvast van overtuigd dat er bedrijven bestaan die perfect bij uw energieprofiel passen. Daarom werkt Jobgepast samen met bedrijven die bewust zijn van human energy en op zoek zijn naar gepaste medewerkers die de juiste energie in huis hebben. Tevens besteedt Jobgepast veel aandacht aan ethiek binnen bedrijven omdat dit een groot effect heeft op de bedrijfsenergie."

Kicks, pit of uitdaging?
Nieuwsgierig geworden heb ik maar eens ingeschreven bij Jobgepast. Dat levert een traditioneel formulier op waarin gegevens over opleiding, werkervaring en de gewenste arbeidsvoorwaarden verreweg de meeste aandacht krijgen.

Afwijkend is alleen de vraag om het "soort job aan te vinken dat je energie geeft". Uit een lijst van 29 mag een kandidaat soorten banen aankruisen die hij interessant vindt. Zo kan hij onder meer kiezen uit een "job binnen", "job buiten", "job hoofdzakelijk alleen", "job in individuele kantoorruimte", "job met gevoel voor humor", "job met gezond verstand".
Het kiezen zal voor veel mensen overigens niet meevallen. Want wat is het verschil tussen een job "met kicks", een "met pit" of een baan "met uitdaging"?

Verder vraagt Jobgepast de kandidaat nog drie favoriete bedrijven te noemen "waarin u uw energie zou willen investeren".

Oppervlakkig
Het idee achter Jobgepast is interessant. Alleen is de uitwerking zo oppervlakkig dat dit niet leidt tot echte kennis van wat sollicitanten drijft in hun werk. Hierdoor zullen recruiters niet veel energie krijgen van deze nieuwe vacaturesite.