Personeelslog

Vakantie: afkicken voor werkverslaafden

Enkele jaren geleden meegemaakt: een manager belt tijdens zijn zeilvakantie meerdere keren per dag zijn medewerkers. Opeens houden de telefoontjes op. Is de baas eindelijk vakantie aan het vieren? Ja, noodgedwongen want zijn mobieltje is overboord geslagen. Nu de meeste collega's met vakantie zijn, ontdekken de achterblijvers snel genoeg wie van de vakantiegangers verslaafd is aan het werk. Maar hoe staat het met jezelf? Doe de test. Heb jij tijdens de vakantie last van deze symptonen: - zwembroek of bikini vergeten in te pakken, maar wel verschillende stropdassen meenemen - een aparte koffer reserveren voor de stapel vakliteratuur - laptop meenemen "om nog wat plannen uit te werken" - eerste dagen van de vakantie hoofdpijn hebben en humeurig zijn - de sloten Nederlandse koffie missen - in elke vakantieplaats eerst kijken of er ergens een goede internetverbinding is - achterblijvende collega's terroriseren met vragen, adviezen en opdrachten? Of probeer je niet met een vakantie af te kicken van het werk? Dan is er alle reden om eerlijk antwoord te geven op de twintig vragen in het zelftestje van Workaholics Anonymous.

Werkverslaafd: laptop en mobieltje mee naar het strandEnkele jaren geleden meegemaakt: een manager belt tijdens zijn zeilvakantie meerdere keren per dag zijn medewerkers. Opeens houden de telefoontjes op. Is de baas eindelijk vakantie aan het vieren? Ja, noodgedwongen want zijn mobieltje is overboord geslagen.

Nu de meeste collega's met vakantie zijn, ontdekken de achterblijvers snel genoeg wie van de vakantiegangers verslaafd is aan het werk. Maar hoe staat het met jezelf? Doe de test.

Heb jij tijdens de vakantie last van deze symptonen:
- zwembroek of bikini vergeten in te pakken, maar wel verschillende stropdassen meenemen
- een aparte koffer reserveren voor de stapel vakliteratuur
- laptop meenemen "om nog wat plannen uit te werken"
- eerste dagen van de vakantie hoofdpijn hebben en humeurig zijn
- de sloten Nederlandse koffie missen
- in elke vakantieplaats eerst kijken of er ergens een goede internetverbinding is
- achterblijvende collega's terroriseren met vragen, adviezen en opdrachten?

Of probeer je niet met een vakantie af te kicken van het werk? Dan is er alle reden om eerlijk antwoord te geven op de twintig vragen in het zelftestje van Workaholics Anonymous.