Personeelslog

Vandaag eerder naar huis?

Als je vandaag collega's eindelijk eens een lunchpauze ziet nemen en hoort aankondigen dat ze straks op tijd weggaan, volgen ze misschien een initiatief van de Engelse vakbond. Want het is vandaag 'Work Your Proper Hours'-day. Volgens de vakbond maken Engelse werknemers veel overuren waarvoor ze niet worden betaald. Vaak zijn ze zich er niet van bewust hoeveel uren ze in werkelijkheid maken. De vakbond vraagt hier aandacht voor door werknemers op te roepen vandaag op tijd naar huis te gaan. FNV Bondgenoten besteedt er in Nederland aandacht aan door voor de tweede keer een enquête te houden over Overwerk. De Nederlandse vakbond wil in cao’s afspraken over zeggenschap van werknemers over hun arbeidstijden. Voor FNV Bondgenoten betekent dit dat werknemers vrijwillig kunnen overwerken, maar hiertoe niet kunnen worden verplicht.

Work Your Proper Hours-dayAls je vandaag collega's eindelijk eens een lunchpauze ziet nemen en hoort aankondigen dat ze straks op tijd weggaan, volgen ze misschien een initiatief van de Engelse vakbond. Want het is vandaag 'Work Your Proper Hours'-day.

Volgens de vakbond maken Engelse werknemers veel overuren waarvoor ze niet worden betaald. Vaak zijn ze zich er niet van bewust hoeveel uren ze in werkelijkheid maken. De vakbond vraagt hier aandacht voor door werknemers op te roepen vandaag op tijd naar huis te gaan.

FNV Bondgenoten besteedt er in Nederland aandacht aan door voor de tweede keer een enquête te houden over Overwerk.
De Nederlandse vakbond wil in cao’s afspraken over zeggenschap van werknemers over hun arbeidstijden. Voor FNV Bondgenoten betekent dit dat werknemers vrijwillig kunnen overwerken, maar hiertoe niet kunnen worden verplicht.