Personeelslog

Vergelijkingssite voor uitzendbureaus

Sinds kort kunnen Nederlandse opdrachtgevers rapportcijfers uitdelen aan uitzend-, detacherings- en interimbureaus op een internetsite. Inleenvergelijk.nl is opgericht door drie ondernemers die op deze manier de markt transparant willen maken waarop honderden bureaus actief zijn die tijdelijk personeel bemiddelen. Op Inleenvergelijk.nl beoordelen de opdrachtgevers de uitzend-, detacherings- en interimbureaus op vier aspecten: kwaliteit medewerkers die bureaus leveren (dit criterium valt uiteen in 7 deelaspecten; van opleidingsniveau conform profiel, vakkennis voor functie, tot houden aan afspraken en in acht nemen van veiligheidsregels) leverbetrouwbaarheid (o.a. snelheid waarmee medewerker beschikbaar is, reactietijd bureau) dienstverlening (o.a. bereikbaarheid en wisselingen in contactpersonen, correctheid facturen) prijs/kwaliteit (o.a. tarief conform geleverde kwaliteit, conform markt). Een opdrachtgever kan op sector of beroep de bureaus selecteren en hun beoordeling bekijken. Het gaat hierbij om het gemiddelde rapportcijfers, aangevuld met korte reacties van de beoordelaars. Betrouwbaar? Bij een dergelijke vergelijkingssite is de vraag hoe betrouwbaar de rapportcijfers zijn. Dat blijft moeilijk te beoordelen. Inleenvergelijk probeert via verschillende spelregels te zorgen voor betrouwbare oordelen. Zo lezen de initiatiefnemers van de site eerst de meningen van de opdrachtgevers, voordat zij deze publiceren. Een bedrijf mag het intermediaire bureau maar één keer per maand beoordelen. Bij een extreem lage waardering neemt Inleenvergelijk contact op met de beoordelaar. Medewerkers van uitzend-, detacherings- en interimbureaus zijn uiteraard van deelname uitgesloten, maar het lijkt me moeilijk te controleren als zij met een vals, zakelijk mailadres zichzelf een mooi rapportcijfer geven. Onafhankelijk? Inleenvergelijk wil een onafhankelijke index zijn die naar eigen zeggen méér dan 7.000 uitzend-, detacherings- en interimbureaus in haar database heeft, die kunnen worden beoordeeld en vergeleken. Maar voor haar inkomsten heeft de site zich afhankelijk gemaakt van abonnementen die zij aan dezelfde bureaus probeert te verkopen. Voor minimaal 750 euro per jaar krijgen deze bureaus extra mogelijkheden om zich op de site te profileren.

Inleenvergelijk.nlSinds kort kunnen Nederlandse opdrachtgevers rapportcijfers uitdelen aan uitzend-, detacherings- en interimbureaus op een internetsite.

Inleenvergelijk.nl is opgericht door drie ondernemers die op deze manier de markt transparant willen maken waarop honderden bureaus actief zijn die tijdelijk personeel bemiddelen.

Op Inleenvergelijk.nl beoordelen de opdrachtgevers de uitzend-, detacherings- en interimbureaus op vier aspecten:

 • kwaliteit medewerkers die bureaus leveren (dit criterium valt uiteen in 7 deelaspecten; van opleidingsniveau conform profiel, vakkennis voor functie, tot houden aan afspraken en in acht nemen van veiligheidsregels)

 • leverbetrouwbaarheid (o.a. snelheid waarmee medewerker beschikbaar is, reactietijd bureau)

 • dienstverlening (o.a. bereikbaarheid en wisselingen in contactpersonen, correctheid facturen)

 • prijs/kwaliteit (o.a. tarief conform geleverde kwaliteit, conform markt).
 • Een opdrachtgever kan op sector of beroep de bureaus selecteren en hun beoordeling bekijken. Het gaat hierbij om het gemiddelde rapportcijfers, aangevuld met korte reacties van de beoordelaars.

  Betrouwbaar?
  Bij een dergelijke vergelijkingssite is de vraag hoe betrouwbaar de rapportcijfers zijn. Dat blijft moeilijk te beoordelen.
  Inleenvergelijk probeert via verschillende spelregels te zorgen voor betrouwbare oordelen. Zo lezen de initiatiefnemers van de site eerst de meningen van de opdrachtgevers, voordat zij deze publiceren. Een bedrijf mag het intermediaire bureau maar één keer per maand beoordelen. Bij een extreem lage waardering neemt Inleenvergelijk contact op met de beoordelaar.
  Medewerkers van uitzend-, detacherings- en interimbureaus zijn uiteraard van deelname uitgesloten, maar het lijkt me moeilijk te controleren als zij met een vals, zakelijk mailadres zichzelf een mooi rapportcijfer geven.

  Onafhankelijk?
  Inleenvergelijk wil een onafhankelijke index zijn die naar eigen zeggen méér dan 7.000 uitzend-, detacherings- en interimbureaus in haar database heeft, die kunnen worden beoordeeld en vergeleken. Maar voor haar inkomsten heeft de site zich afhankelijk gemaakt van abonnementen die zij aan dezelfde bureaus probeert te verkopen. Voor minimaal 750 euro per jaar krijgen deze bureaus extra mogelijkheden om zich op de site te profileren.