Personeelslog

Vibrerende muis en bewegend beeldscherm

De discussie is nog niet uitgewoed. Is RSI een lichamelijke kwaal of wordt dit vooral veroorzaakt door muizenissen in het hoofd? De industrie ziet niet stil en produceert hulpmiddelen die RSI moeten tegengaan. Om de verkoop te bevorderen, worden witte jassen van de wetenschap ingehuurd. Wat dacht u van de vibrerende muis, goedgekeurd door TNO? De muis controleert of de gebruiker klikt of scrollt. "Doe je 10 seconden lang niets, dan trilt hij zacht om je er aan te herinneren je hand weg te halen en te ontspannen. Zo bespaar je per uur vele minuten op een gespannen houding en gevoel", aldus de fabrikant. Een andere vinding is het beeldscherm dat continu een draaiing van twee graden maakt. De computergebruiker beweegt hierdoor zijn hoofd en nek meer, bevestigt een onderzoek van TU Delft. Of dit ook daadwerkelijk RSI tegengaat, is niet duidelijk. Tijdens de Arbo-beurs die morgen en overmorgen wordt gehouden in de Amsterdamse RAI, presenteert de industrie deze en andere nieuwe snufjes.


De discussie is nog niet uitgewoed. Is RSI een lichamelijke kwaal of wordt dit vooral veroorzaakt door muizenissen in het hoofd?
De industrie ziet niet stil en produceert hulpmiddelen die RSI moeten tegengaan. Om de verkoop te bevorderen, worden witte jassen van de wetenschap ingehuurd.
Wat dacht u van de vibrerende muis, goedgekeurd door TNO? De muis controleert of de gebruiker klikt of scrollt. "Doe je 10 seconden lang niets, dan trilt hij zacht om je er aan te herinneren je hand weg te halen en te ontspannen. Zo bespaar je per uur vele minuten op een gespannen houding en gevoel", aldus de fabrikant.
Een andere vinding is het beeldscherm dat continu een draaiing van twee graden maakt. De computergebruiker beweegt hierdoor zijn hoofd en nek meer, bevestigt een onderzoek van TU Delft. Of dit ook daadwerkelijk RSI tegengaat, is niet duidelijk.
Tijdens de Arbo-beurs die morgen en overmorgen wordt gehouden in de Amsterdamse RAI, presenteert de industrie deze en andere nieuwe snufjes.