Personeelslog

Volkskrant publiceert minimumlonen voor managers

Zelfs aandeelhouders bemoeien zich tegenwoordig met de arbeidsvoorwaarden van het topmanagement van het bedrijf. Wat is een beetje directeur eigenlijk waard? Om ervoor te zorgen dat managers niks te kort komen, heeft de Volkskrant de site Topsalaris opgezet. Met deze nieuwe service kunnen managers, commissarissen en aandeelhouders zien welke salarissen horen bij de echte toppers. Sinds 1988 doet de Volkskrant jaarlijks een onderzoek naar de topsalarissen in Nederland. Daarvoor verzamelt de krant informatie over de bezoldiging van bestuurders van beursgenoteerde en grote niet-beursgenoteerde bedrijven. Inclusief pensioenen en vertrekpremies Op basis van de jaarverslagen berekent de krant de totale bezoldiging (inclusief pensioenen en vertrekpremies). Aandelen en opties telt de Volkskrant pas mee als een bestuurder deze daadwerkelijk incasseert. Topsalaris.nl geeft de bezoldigingen van tientallen bedrijven; van Aalberts Industries tot Wolters Kluwer. Een handige service waarmee directeuren hun voordeel kunnen doen. Minimumloon Tijdens de salarisonderhandelingen zullen de directeuren de informatie van de Volkskrant gebruiken als hun ondergrens; het minimumloon voor een bedrijfstopper dus. Als je de salarissen te hoog vindt, bedenk dan dat een directeur die niet eens goed voor zichzelf weet te zorgen, geen topsalaris waard is, hooguit een vertrekpremie.

De groei van de managementsalarissenZelfs aandeelhouders bemoeien zich tegenwoordig met de arbeidsvoorwaarden van het topmanagement van het bedrijf. Wat is een beetje directeur eigenlijk waard?
Om ervoor te zorgen dat managers niks te kort komen, heeft de Volkskrant de site Topsalaris opgezet. Met deze nieuwe service kunnen managers, commissarissen en aandeelhouders zien welke salarissen horen bij de echte toppers.Sinds 1988 doet de Volkskrant jaarlijks een onderzoek naar de topsalarissen in Nederland. Daarvoor verzamelt de krant informatie over de bezoldiging van bestuurders van beursgenoteerde en grote niet-beursgenoteerde bedrijven.

Inclusief pensioenen en vertrekpremies
Op basis van de jaarverslagen berekent de krant de totale bezoldiging (inclusief pensioenen en vertrekpremies). Aandelen en opties telt de Volkskrant pas mee als een bestuurder deze daadwerkelijk incasseert.
Topsalaris.nl geeft de bezoldigingen van tientallen bedrijven; van Aalberts Industries tot Wolters Kluwer. Een handige service waarmee directeuren hun voordeel kunnen doen.

Minimumloon
Tijdens de salarisonderhandelingen zullen de directeuren de informatie van de Volkskrant gebruiken als hun ondergrens; het minimumloon voor een bedrijfstopper dus.

Als je de salarissen te hoog vindt, bedenk dan dat een directeur die niet eens goed voor zichzelf weet te zorgen, geen topsalaris waard is, hooguit een vertrekpremie.