Personeelslog

Vooral recruiters gebruiken 2.0-tools

Het gebruik van web 2.0-tools wordt steeds gewoner voor HR-professionals. Recruiters lopen hierin voorop. 61% van hen gebruikt netwerksites voor hun werk. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Volgens HR Service Delivery Survey 2009 van adviesbureau Towers Perrin worden web 2.0-tools in hoog tempo steeds gewoner in het HR-werk. Deze tools (zoals netwerksites als LinkedIn, maar ook weblogs, wiki's) vergemakkelijken en versnellen de communicatie en de samenwerking. Breed scala aan HR-disciplines Uit het Towers Perrin-onderzoek blijkt dat in de Verenigde Staten inmiddels 2.0 hulpmiddelen worden gebruikt voor een breed scala aan HR-disciplines. Van recruitment, communicatie tot aan opleiding en administratie. Zie onderstaand schema. Recruitment voorop Het is niet verrassend dat HR-professionals het meest web 2.0-toepassingen gebruiken voor recruitment. Ook voor communicatie en kennismanagement weten de collega's vaak hoe ze kunnen profiteren van de nieuwe tools. Opvallend genoeg geven de Amerikaanse cijfers (nog) geen snelle opmars aan van Twitter voor het dagelijkse HR-werk. Lees ook: HR moet opnieuw leren communiceren

Het gebruik van web 2.0-tools wordt steeds gewoner voor HR-professionals. Recruiters lopen hierin voorop. 61% van hen gebruikt netwerksites voor hun werk. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek.

Volgens HR Service Delivery Survey 2009 van adviesbureau Towers Perrin worden web 2.0-tools in hoog tempo steeds gewoner in het HR-werk. Deze tools (zoals netwerksites als LinkedIn, maar ook weblogs, wiki's) vergemakkelijken en versnellen de communicatie en de samenwerking.

Breed scala aan HR-disciplines
Uit het Towers Perrin-onderzoek blijkt dat in de Verenigde Staten inmiddels 2.0 hulpmiddelen worden gebruikt voor een breed scala aan HR-disciplines. Van recruitment, communicatie tot aan opleiding en administratie. Zie onderstaand schema.

Gebruik van web 2.0 door HR-professionals

Recruitment voorop
Het is niet verrassend dat HR-professionals het meest web 2.0-toepassingen gebruiken voor recruitment. Ook voor communicatie en kennismanagement weten de collega's vaak hoe ze kunnen profiteren van de nieuwe tools.

Opvallend genoeg geven de Amerikaanse cijfers (nog) geen snelle opmars aan van Twitter voor het dagelijkse HR-werk.

Lees ook:
HR moet opnieuw leren communiceren