Personeelslog

Vrijdag: uur vrij voor online netwerken

40% van de IT-afdelingen wil de toegang tot netwerksites als Hyves het liefst blokkeren. Bij 16% van de bedrijven gebeurt dit ook daadwerkelijk. Serena, een softwarebedrijf in de Silicon Valley, heeft onlangs juist Facebook Fridays ingevoerd. Op vrijdag krijgen de werknemers van het bedrijf een uur om te besteden aan hun online netwerken. Zodat ze hun profielinformatie kunnen bijwerken en online contact kunnen onderhouden met collega's, vrienden en familie via netwerksites als Facebook. Softwarebedrijf Serena heeft 800 werknemers, verspreid over vestigingen in 18 landen. In een persbericht waarin het bedrijf Facebook Fridays aankondigt, constateert Serena dat door moderne technologie steeds meer persoonlijk contact verloren gaat. Jeremy Burton, de directeur van Serena, is een grote fan van de netwerksite Facebook, vergelijkbaar met het Nederlandse Hyves. Hij gebruikt de site om contact te onderhouden met vrienden, collega's en klanten. Hij wil werknemers niet het plezier onthouden dat het combineren van hun persoonlijke en professionele leven kan geven. Burton wil Facebook dan ook inzetten als intranet van zijn bedrijf, waar medewerkers alles moeten kunnen vinden. Hij gelooft dat collega's als zij elkaar beter kennen, ook beter samenwerken. Al voor de invoering van Facebook Fridays is al meer dan 30% van zijn werknemers actief op Facebook. "Nu ons bedrijf blijft groeien en het werk door meer mensen op verschillende plekken wordt gedaan, kunnen we het contact met elkaar verliezen", aldus Burton. "Netwerksites als Facebook kunnen ons weer bij elkaar brengen, ons helpen elkaar als mens te leren kennen en ons helpen onze business en producten te begrijpen en onze klanten beter te helpen. Een bedrijfscultuur die het gemeenschapsgevoel en plezier aanmoedigt, helpt ons om meer gedaan te dragen. Bedrijven die sociaal netwerken niet omarmen, maken een grote fout." Een leuk initiatief waarmee Serena ongetwijfeld aansluiting vindt met de jongste generatie werknemers. Het heeft overigens wel iets dubbels om het persoonlijk contact dat door moderne technologieën verloren is gegaan, proberen te herstellen via een internetsite. Als dat op deze manier al mogelijk is en als het zo belangrijk is, waarom wil Serena dit dan beperken tot een uurtje op vrijdag? Werven via Hyves? Actief op Hyves en ben je benieuwd wat je er allemaal mee kunt als HRM-er of recruiter? Wordt lid van de Personeelsnet-hyve en praat mee over de mogelijkheden van Hyves en andere netwerken in de werving.

Jeremy Burton op Facebook40% van de IT-afdelingen wil de toegang tot netwerksites als Hyves het liefst blokkeren. Bij 16% van de bedrijven gebeurt dit ook daadwerkelijk.
Serena, een softwarebedrijf in de Silicon Valley, heeft onlangs juist Facebook Fridays ingevoerd. Op vrijdag krijgen de werknemers van het bedrijf een uur om te besteden aan hun online netwerken. Zodat ze hun profielinformatie kunnen bijwerken en online contact kunnen onderhouden met collega's, vrienden en familie via netwerksites als Facebook.

Softwarebedrijf Serena heeft 800 werknemers, verspreid over vestigingen in 18 landen. In een persbericht waarin het bedrijf Facebook Fridays aankondigt, constateert Serena dat door moderne technologie steeds meer persoonlijk contact verloren gaat.
Jeremy Burton, de directeur van Serena, is een grote fan van de netwerksite Facebook, vergelijkbaar met het Nederlandse Hyves. Hij gebruikt de site om contact te onderhouden met vrienden, collega's en klanten. Hij wil werknemers niet het plezier onthouden dat het combineren van hun persoonlijke en professionele leven kan geven.

Burton wil Facebook dan ook inzetten als intranet van zijn bedrijf, waar medewerkers alles moeten kunnen vinden. Hij gelooft dat collega's als zij elkaar beter kennen, ook beter samenwerken. Al voor de invoering van Facebook Fridays is al meer dan 30% van zijn werknemers actief op Facebook.
"Nu ons bedrijf blijft groeien en het werk door meer mensen op verschillende plekken wordt gedaan, kunnen we het contact met elkaar verliezen", aldus Burton. "Netwerksites als Facebook kunnen ons weer bij elkaar brengen, ons helpen elkaar als mens te leren kennen en ons helpen onze business en producten te begrijpen en onze klanten beter te helpen. Een bedrijfscultuur die het gemeenschapsgevoel en plezier aanmoedigt, helpt ons om meer gedaan te dragen. Bedrijven die sociaal netwerken niet omarmen, maken een grote fout."

Een leuk initiatief waarmee Serena ongetwijfeld aansluiting vindt met de jongste generatie werknemers. Het heeft overigens wel iets dubbels om het persoonlijk contact dat door moderne technologieën verloren is gegaan, proberen te herstellen via een internetsite. Als dat op deze manier al mogelijk is en als het zo belangrijk is, waarom wil Serena dit dan beperken tot een uurtje op vrijdag?


Werven via Hyves?

Actief op Hyves en ben je benieuwd wat je er allemaal mee kunt als HRM-er of recruiter? Wordt lid van de Personeelsnet-hyve en praat mee over de mogelijkheden van Hyves en andere netwerken in de werving.