Personeelslog

VVD-ers zijn de gezelligste collega's

VVD-ers zijn de gezelligste collega's volgens vacaturesite JobTrack.nl na een eigen onder-zoek onder ruim 560 werknemers. De conclusie kan misschien ook wel luiden dat VVD-stemmers het meeste drinken. Want 45% van hen laat de bedrijfsborrel nooit schieten. CDA-ers lusten er ook wat van; ruim 30% is altijd te vinden op de ‘vrijmibo’. Opvallend genoeg komen de stemmers op de Partij voor de Vrijheid (van voormalig VVD-kamerlid Geert Wilders) het minst naar de borrel. Jobtrack trekt op basis van het wel heel beperkte 'onderzoek' verregaande conclusies hoe politieke voorkeuren van werknemers passen bij verschillende bedrijfsculturen: Een bedrijf waarbij het werken met flexibele uren uitgesloten is, kan beter een CDA’er in dienst nemen dan een GroenLinks-stemmer. CDA-ers komen het meest op tijd; bijna 75% van hen geeft aan nooit te laat te komen. Meer dan de helft van de GroenLinks-stemmers komt soms tot geregeld te laat. Werkgevers die het belangrijk vinden dat collega’s veel voor elkaar over hebben, kunnen het best Christen Unie-kiezers in dienst nemen; 70% van deze stemmers is zeer sociaal en doet aan vrijwilligerswerk. Ook GroenLinks-ers doen met 64% veel aan vrijwilligerswerk. Stemmers op de VVD en de Partij voor Vrijheid doen hier het minst aan. Ben benieuwd wat in de enige echte poll het zwaarst weegt: de gezelligheid van de VVD-ers, het op tijd komen van CDA-ers, het vrijwilligerswerk van de Christen Unie of de gematigde scores van PvdA-ers op al deze factoren.

VVD-ers zijn de gezelligste collega's volgens vacaturesite JobTrack.nl na een eigen onder-zoek onder ruim 560 werknemers.

De conclusie kan misschien ook wel luiden dat VVD-stemmers het meeste drinken. Want 45% van hen laat de bedrijfsborrel nooit schieten. CDA-ers lusten er ook wat van; ruim 30% is altijd te vinden op de ‘vrijmibo’. Opvallend genoeg komen de stemmers op de Partij voor de Vrijheid (van voormalig VVD-kamerlid Geert Wilders) het minst naar de borrel.

Jobtrack trekt op basis van het wel heel beperkte 'onderzoek' verregaande conclusies hoe politieke voorkeuren van werknemers passen bij verschillende bedrijfsculturen:

  • Een bedrijf waarbij het werken met flexibele uren uitgesloten is, kan beter een CDA’er in dienst nemen dan een GroenLinks-stemmer. CDA-ers komen het meest op tijd; bijna 75% van hen geeft aan nooit te laat te komen. Meer dan de helft van de GroenLinks-stemmers komt soms tot geregeld te laat.

  • Werkgevers die het belangrijk vinden dat collega’s veel voor elkaar over hebben, kunnen het best Christen Unie-kiezers in dienst nemen; 70% van deze stemmers is zeer sociaal en doet aan vrijwilligerswerk. Ook GroenLinks-ers doen met 64% veel aan vrijwilligerswerk. Stemmers op de VVD en de Partij voor Vrijheid doen hier het minst aan.
  • Ben benieuwd wat in de enige echte poll het zwaarst weegt: de gezelligheid van de VVD-ers, het op tijd komen van CDA-ers, het vrijwilligerswerk van de Christen Unie of de gematigde scores van PvdA-ers op al deze factoren.