Waarom medewerkers de baas haten

De leidinggevende is een ideale Kop van Jut. Met internet hebben werknemers een geducht wapen om de baas aan de schandpaal te nagelen. Op de nieuwe Amerikaanse site BossBitching kunnen werknemers anoniem de wandaden van hun leidinggevende aan de kaak stellen. Hoewel de site er geen spelregels voor heeft, noemen de klagers de slechte chef en zijn/haar bedrijf niet met naam en toenaam. Dat zelfs gefrustreerde oud-werknemers dat laten, zal te maken hebben met de Amerikaanse "I'll sue"-cultuur. De site deelt de gehate baas in zes categoriën in: - de succes steler (die de eer van een succesvol project naar zichzelf toetrekt, een mislukking is de schuld van een medewerker) - de criticus (die vindt dat alleen zijn eigen ideeën kunnen deugen) - de ongevoelige (die geen rekening houdt met de gevoelens van zijn werknemers en die alles tegen hen denkt te kunnen zeggen) - de micro-manager (die geen vertrouwen in zijn personeel heeft en daarom nauwgezet op alles let) - de dictator (die op botte wijze zijn macht misbruikt om het werk gedaan te krijgen) - de klootzak (de restcategorie die niet makkelijk valt in te delen). De lezers kunnen hun oordeel geven over de schandpaal-verhalen: de baas is een lul, klinkt slecht of stop met zeuren. BossBitching leert managers en P&O'ers welke redenen medewerkers kunnen hebben om hun baas te haten. Gratis HRM-nieuws en vacatures per mail Met de gratis e-mailnieuwsbrief van Personeelsnet blijf je makkelijk op de hoogte van het belangrijkste HRM-nieuws en P&O-vacatures.

De leidinggevende is een ideale Kop van Jut. Met internet hebben werknemers een geducht wapen om de baas aan de schandpaal te nagelen.
Op de nieuwe Amerikaanse site BossBitching kunnen werknemers anoniem de wandaden van hun leidinggevende aan de kaak stellen. Hoewel de site er geen spelregels voor heeft, noemen de klagers de slechte chef en zijn/haar bedrijf niet met naam en toenaam. Dat zelfs gefrustreerde oud-werknemers dat laten, zal te maken hebben met de Amerikaanse "I'll sue"-cultuur.

De site deelt de gehate baas in zes categoriën in:
- de succes steler (die de eer van een succesvol project naar zichzelf toetrekt, een mislukking is de schuld van een medewerker)
- de criticus (die vindt dat alleen zijn eigen ideeën kunnen deugen)
- de ongevoelige (die geen rekening houdt met de gevoelens van zijn werknemers en die alles tegen hen denkt te kunnen zeggen)
- de micro-manager (die geen vertrouwen in zijn personeel heeft en daarom nauwgezet op alles let)
- de dictator (die op botte wijze zijn macht misbruikt om het werk gedaan te krijgen)
- de klootzak (de restcategorie die niet makkelijk valt in te delen).

De lezers kunnen hun oordeel geven over de schandpaal-verhalen: de baas is een lul, klinkt slecht of stop met zeuren.

BossBitching leert managers en P&O'ers welke redenen medewerkers kunnen hebben om hun baas te haten.

















Gratis HRM-nieuws en vacatures per mail
Met de gratis e-mailnieuwsbrief van Personeelsnet blijf je makkelijk op de hoogte van het belangrijkste HRM-nieuws en P&O-vacatures.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?