Personeelslog

Warme muismat voor koude handen

Het vriest weer eens een beetje. Dus schrijft De Telegraaf over de warme muismat. Deze maakt niet alleen een einde aan koude handen, maar helpt ook tegen RSI! Eline Meijer van de Universiteit van Amsterdam heeft een onderzoekje gedaan door gezonde proefpersonen maar liefst twintig minuten met de computer laten werken: met een warmte-isolerende muismat, een gewone muismat en op een kaal bureaublad. En wat blijkt? Met een warmte-isolerende muismat koelt de 'muisarm' minder snel af. "Koude handen kunnen te maken hebben met een verminderde doorbloeding in de arm, iets wat snel optreedt bij het werken met de computer", aldus de onderzoekster. Van dit soort onderzoek gaan mijn vingers tintelen. Zou de baas ook handschoenen vergoeden?

Het vriest weer eens een beetje. Dus schrijft De Telegraaf over de warme muismat. Deze maakt niet alleen een einde aan koude handen, maar helpt ook tegen RSI!

Eline Meijer van de Universiteit van Amsterdam heeft een onderzoekje gedaan door gezonde proefpersonen maar liefst twintig minuten met de computer laten werken: met een warmte-isolerende muismat, een gewone muismat en op een kaal bureaublad. En wat blijkt? Met een warmte-isolerende muismat koelt de 'muisarm' minder snel af. "Koude handen kunnen te maken hebben met een verminderde doorbloeding in de arm, iets wat snel optreedt bij het werken met de computer", aldus de onderzoekster.

Van dit soort onderzoek gaan mijn vingers tintelen. Zou de baas ook handschoenen vergoeden?