Personeelslog

Weinig reflectie bij oud HR-manager ABN AMRO

Daar waar bankiers tegenwoordig schoorvoetend stiekem 'sorry' fluisteren, blijft het stil aan het HR-front. NRC Weekblad portretteert Pauline van der Meer Mohr, als directeur-generaal human resources ruim anderhalf jaar verantwoordelijk geweest voor het HR-beleid van ABN AMRO. "Ik was Hansje Brinker die zijn vinger in het gat van de dijk hield." Enkele weken geleden gaf Pauline van der Meer Mohr in de Volkskrant nog een aanzetje voor een discussie over de rol van de HR-functie. Dat beloofde wat voor het uitgebreide interview in NRC Weekblad. Maar liefst vier pagina's had de krant ervoor over. Vinger in de dijk Het interview stelt teleur. Over haar rol als HR-manager bij ABN AMRO zegt ze niet veel meer dan: "Het beleid was dat de beloningen moesten passen binnen het bestaande beloningsgebouw. Ik was Hansje Brinker die zijn vinger in het gat van de dijk hield. En dan had je de bankiers die zeiden dat we hogere bonussen moesten geven, dat we het anders nooit zouden redden." Het meest interessante is nog de manier waarop ABN AMRO haar in 2007 na anderhalf jaar ontslaat. De vrijdag voor kerst zegt toenmalig topman Mark Fischer tegen haar: "By the way, we have decided to let you get on with your life". Speldenknop "Je ego moet zo klein zijn dat het past op een speldenknop", vat ze haar visie op leiderschap samen. Helaas is haar bijdrage aan de discussie over het HR-vak deze keer niet veel groter. Lees ook: De HR-missers van ABN AMRO

Pauline van der Meer Mohr, oud HR-manager ABN AMRO  in NRC WeekbladDaar waar bankiers tegenwoordig schoorvoetend stiekem 'sorry' fluisteren, blijft het stil aan het HR-front.
NRC Weekblad portretteert Pauline van der Meer Mohr, als directeur-generaal human resources ruim anderhalf jaar verantwoordelijk geweest voor het HR-beleid van ABN AMRO. "Ik was Hansje Brinker die zijn vinger in het gat van de dijk hield."

Enkele weken geleden gaf Pauline van der Meer Mohr in de Volkskrant nog een aanzetje voor een discussie over de rol van de HR-functie. Dat beloofde wat voor het uitgebreide interview in NRC Weekblad. Maar liefst vier pagina's had de krant ervoor over.

Vinger in de dijk
Het interview stelt teleur. Over haar rol als HR-manager bij ABN AMRO zegt ze niet veel meer dan: "Het beleid was dat de beloningen moesten passen binnen het bestaande beloningsgebouw. Ik was Hansje Brinker die zijn vinger in het gat van de dijk hield. En dan had je de bankiers die zeiden dat we hogere bonussen moesten geven, dat we het anders nooit zouden redden."

Het meest interessante is nog de manier waarop ABN AMRO haar in 2007 na anderhalf jaar ontslaat. De vrijdag voor kerst zegt toenmalig topman Mark Fischer tegen haar: "By the way, we have decided to let you get on with your life".

Speldenknop
"Je ego moet zo klein zijn dat het past op een speldenknop", vat ze haar visie op leiderschap samen. Helaas is haar bijdrage aan de discussie over het HR-vak deze keer niet veel groter.

Lees ook:
De HR-missers van ABN AMRO