Personeelslog

Werkgever verantwoordelijk voor elektronische verslaving

Werknemers vinden elektronische gadjets als Blackberries, mobiele telefoons, lap tops vaak een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Een interessante trend overigens ook voor de werkgever omdat zijn werknemers en daarmee zijn bedrijf hierdoor veel beter bereikbaar zijn. Nu inmiddels bijna iedereen zo'n ding heeft, doet een Blackberry niet veel meer voor de status van een medewerker. Uit Amerika komen inmiddels ook de eerste voorzichtige tegengeluiden. Zo zijn er steeds meer Blackberry-verslaafden die niet langer dan enkele minuten buiten hun apparaat kunnen om hun mail te checken. So what, denkt u misschien. Amerikaanse bedrijven kunnen zich er echter niet zo makkelijk van af maken. Want volgens een Amerikaanse wetenschapper kunnen zij zelfs verantwoordelijk worden gehouden voor de elektronische verslaving van hun personeel. En wat aanvankelijk aantrekkelijk leek voor werknemer en werkgever, kan wellicht voor bedrijven een drama worden met rechtszaken en torenhoge schadevergoedingen. Van Blackberry naar nachtmerrie.

Werknemers vinden elektronische gadjets als Blackberries, mobiele telefoons, lap tops vaak een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Een interessante trend overigens ook voor de werkgever omdat zijn werknemers en daarmee zijn bedrijf hierdoor veel beter bereikbaar zijn.

Nu inmiddels bijna iedereen zo'n ding heeft, doet een Blackberry niet veel meer voor de status van een medewerker.

Uit Amerika komen inmiddels ook de eerste voorzichtige tegengeluiden. Zo zijn er steeds meer Blackberry-verslaafden die niet langer dan enkele minuten buiten hun apparaat kunnen om hun mail te checken. So what, denkt u misschien.
Amerikaanse bedrijven kunnen zich er echter niet zo makkelijk van af maken. Want volgens een Amerikaanse wetenschapper kunnen zij zelfs verantwoordelijk worden gehouden voor de elektronische verslaving van hun personeel. En wat aanvankelijk aantrekkelijk leek voor werknemer en werkgever, kan wellicht voor bedrijven een drama worden met rechtszaken en torenhoge schadevergoedingen. Van Blackberry naar nachtmerrie.