Personeelslog

'Werknemers betrekken bij missie werkgever is vaak onnodig'

Werknemers betrekken bij de doelen van de organisatie, is vaak verspilde moeite. Volgens Engels onderzoek hoeven veel medewerkers niet op deze manier gemotiveerd te worden om toch hun best te doen. Steeds vaker zetten bedrijven ambitieuze, interne projecten op om werknemers te betrekken bij de doelen van de organisatie. De gedachte hierachter is dat medewerkers op deze manier nog meer gemotiveerd worden om voor hun werkgever alles uit de kast te halen. Klanten helpen Volgens Engels onderzoek van The Work Foundation is dit vaak onnodig. Werknemers blijken vaak al uit zichzelf voldoende gemotiveerd zijn: ze willen graag de klanten goed helpen of halen er persoonlijk voldoening uit hun werk goed te doen. Managen tot betere prestaties Hoewel het vaak géén zin heeft, focussen HR-professionals juist op manieren waarop organisaties hun werknemers kunnen 'managen' tot betere prestaties. De Engelse onderzoekers constateren droogjes dat het effectiever is om werknemers die al uit zichzelf zijn gemotiveerd, te helpen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. 'Understanding the Deal', zoals het onderzoek naar de motivatie van werknemers heet, is gratis te downloaden bij The Work Foundation. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Werknemers betrekken bij de doelen van de organisatie, is vaak verspilde moeite. Volgens Engels onderzoek hoeven veel medewerkers niet op deze manier gemotiveerd te worden om toch hun best te doen.

Steeds vaker zetten bedrijven ambitieuze, interne projecten op om werknemers te betrekken bij de doelen van de organisatie. De gedachte hierachter is dat medewerkers op deze manier nog meer gemotiveerd worden om voor hun werkgever alles uit de kast te halen.

Klanten helpen
Volgens Engels onderzoek van The Work Foundation is dit vaak onnodig. Werknemers blijken vaak al uit zichzelf voldoende gemotiveerd zijn: ze willen graag de klanten goed helpen of halen er persoonlijk voldoening uit hun werk goed te doen.

Managen tot betere prestaties
Hoewel het vaak géén zin heeft, focussen HR-professionals juist op manieren waarop organisaties hun werknemers kunnen 'managen' tot betere prestaties.
De Engelse onderzoekers constateren droogjes dat het effectiever is om werknemers die al uit zichzelf zijn gemotiveerd, te helpen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen.

'Understanding the Deal', zoals het onderzoek naar de motivatie van werknemers heet, is gratis te downloaden bij The Work Foundation.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.