Personeelslog

Werven via Google

Internet-gigant Google is in een razend tempo bezig nieuwe producten en diensten te lanceren. Via het Google-laboratorium worden beta-versies hiervan gelanceerd om te kijken of deze werken en aanslaan bij het publiek. Zo'n dienst is Google Base, al sinds vorig jaar in beta-versie te gebruiken. Zonder een eigen site te hebben, kan iedereen hiermee gratis content publiceren op internet. Interessant is natuurlijk dat deze vervolgens voor alle internet-gebruikers toegankelijk wordt gemaakt via de Google-zoekmachine. Met veel bombarie bracht de vacaturesite Jobstoday deze week een persbericht uit waar de site als gratis extra service aankondigt dat vacatures ook worden gepubliceerd bij Google Base. Zoals u inmiddels begrepen heeft, hoeft u daarvoor overigens niet te adverteren bij Jobstoday; u kunt het immers ook zelf gratis doen. Buitenlandse P&O-collega's met een weblog, zoals Marc Ernst en Joel Cheesman, waren vorig jaar al enthousiast over de mogelijkheid om via Google Base gratis te werven. Inmiddels zijn we een half jaar verder en is Google Base nog steeds in het lab-stadium en lijkt Google er niet teveel aandacht aan te besteden. Misschien komt dat wel omdat Google alweer bezig lijkt met een opvolger onder de naam Google Page Creator. Ook hiermee kunnen eenvoudig internetpagina's worden gemaakt. Deze zijn niet alleen via de zoekmachine, maar ook via een eigen site terug te vinden. Hiervoor is dan wel een gratis Google-mailaccount nodig. Ik heb al een vermoeden wat het volgende persbericht van Jobstoday wordt: Gratis doorplaatsing bij Google Pages.

Internet-gigant Google is in een razend tempo bezig nieuwe producten en diensten te lanceren. Via het Google-laboratorium worden beta-versies hiervan gelanceerd om te kijken of deze werken en aanslaan bij het publiek.

Zo'n dienst is Google Base, al sinds vorig jaar in beta-versie te gebruiken. Zonder een eigen site te hebben, kan iedereen hiermee gratis content publiceren op internet. Interessant is natuurlijk dat deze vervolgens voor alle internet-gebruikers toegankelijk wordt gemaakt via de Google-zoekmachine.
Met veel bombarie bracht de vacaturesite Jobstoday deze week een persbericht uit waar de site als gratis extra service aankondigt dat vacatures ook worden gepubliceerd bij Google Base. Zoals u inmiddels begrepen heeft, hoeft u daarvoor overigens niet te adverteren bij Jobstoday; u kunt het immers ook zelf gratis doen.

Buitenlandse P&O-collega's met een weblog, zoals Marc Ernst en Joel Cheesman, waren vorig jaar al enthousiast over de mogelijkheid om via Google Base gratis te werven.
Inmiddels zijn we een half jaar verder en is Google Base nog steeds in het lab-stadium en lijkt Google er niet teveel aandacht aan te besteden. Misschien komt dat wel omdat Google alweer bezig lijkt met een opvolger onder de naam Google Page Creator. Ook hiermee kunnen eenvoudig internetpagina's worden gemaakt. Deze zijn niet alleen via de zoekmachine, maar ook via een eigen site terug te vinden. Hiervoor is dan wel een gratis Google-mailaccount nodig.
Ik heb al een vermoeden wat het volgende persbericht van Jobstoday wordt: Gratis doorplaatsing bij Google Pages.