Personeelslog

Werven via webloggers

Nederland telt 600.000 weblogs. Dat is tenminste de schatting die de directeur van Ilse Media maakte in april. Als we de overdrijving eraf halen en als we rekening houden met webloggers die hun site niet actualiseren, houden we waarschijnlijk nog een indrukwekkend getal over. Weet hoeveel van uw medewerkers thuis een weblog bijhouden? Heeft u enig idee wie dat zijn? En zijn ze zo gemotiveerd dat ze ook weleens wat voor uw organisatie willen doen in hun log? We weten allemaal dat eigen medewerkers een belangrijke bron kunnen zijn voor het werven van personeel. En met een weblog kan hun bereik veel groter zijn dan de gebruikelijke vrienden- en kennissenkring. Bij Cap Gemini hebben ze dat goed begrepen. Medewerkers met een eigen weblog worden voluit gefaciliteerd om mensen te werven. Henk-Jan van der Klis bijvoorbeeld "daagt vrienden en webloglezers uit" om bij CapGemini te komen werken. Zijn weblog verwijst naar www.henkjanverderklis.gaatsamenopreis.nl, een laagdrempelige wervingssite. Ben wel benieuwd in hoeverre CapGemini weblogs selecteert. Of kan elke medewerker met een weblog over welk onderwerp dan ook een bijdrage leveren aan de werving? Zelfs als ze kritisch schrijven over hun werkgever?

Nederland telt 600.000 weblogs. Dat is tenminste de schatting die de directeur van Ilse Media maakte in april. Als we de overdrijving eraf halen en als we rekening houden met webloggers die hun site niet actualiseren, houden we waarschijnlijk nog een indrukwekkend getal over.

Weet hoeveel van uw medewerkers thuis een weblog bijhouden? Heeft u enig idee wie dat zijn? En zijn ze zo gemotiveerd dat ze ook weleens wat voor uw organisatie willen doen in hun log?
We weten allemaal dat eigen medewerkers een belangrijke bron kunnen zijn voor het werven van personeel. En met een weblog kan hun bereik veel groter zijn dan de gebruikelijke vrienden- en kennissenkring.
Bij Cap Gemini hebben ze dat goed begrepen. Medewerkers met een eigen weblog worden voluit gefaciliteerd om mensen te werven. Henk-Jan van der Klis bijvoorbeeld "daagt vrienden en webloglezers uit" om bij CapGemini te komen werken. Zijn weblog verwijst naar www.henkjanverderklis.gaatsamenopreis.nl, een laagdrempelige wervingssite.

Ben wel benieuwd in hoeverre CapGemini weblogs selecteert. Of kan elke medewerker met een weblog over welk onderwerp dan ook een bijdrage leveren aan de werving? Zelfs als ze kritisch schrijven over hun werkgever?