Personeelslog

Zelfs Elsevier heeft LinkedIn ontdekt

'Het geheim van LinkedIn' staat er deze week groot op de cover van het opinieweekblad Elsevier. Voor de gebruikers van deze netwerksite levert het artikel weinig nieuws op, maar het maakt professionals die LinkedIn nog niet kennen duidelijk waarom de site interessant kan zijn. Zo schrijft Elsevier dat LinkedIn in Nederland met een miljoen leden "razend populair" is. Zaken doen "LinkedIn is een plaats waar zaken worden gedaan. Je kunt ideeën opdoen, informatie uitwisselen met anderen en je profileren als je op zoek bent naar een nieuwe baan", aldus Kevin Eyres, directeur van LinkedIn Europa in Elsevier. Het weekblad onderbouwt de stelling van Eyres met verschillende interviewtjes die duidelijk maken waarom LinkedIn nuttig is. Recruitmentbureau Ook Bas Westland van recruitmentbureau e-people komt aan het woord: "Negen van de tien gebruikers die ik voor een functie benader, hebben interesse." Westland haalt uit de LinkedIn-profielen veel informatie en kan daardoor potentiële kandidaten heel gericht benaderen. Een kwart van zijn vacatures zegt Westland via de site in te vullen. "Ik kan me niet meer voorstellen hoe het is om zonder LinkedIn te werken." Wie na het artikel in Elsevier nieuwsgierig is geworden, leest op de site van blad een heel beknopte handleiding hoe het werkt. Maar zullen er nog veel HR-professionals zijn die LinkedIn niet kennen?

Elsevier ontdekt LinkedIn'Het geheim van LinkedIn' staat er deze week groot op de cover van het opinieweekblad Elsevier.
Voor de gebruikers van deze netwerksite levert het artikel weinig nieuws op, maar het maakt professionals die LinkedIn nog niet kennen duidelijk waarom de site interessant kan zijn.

Zo schrijft Elsevier dat LinkedIn in Nederland met een miljoen leden "razend populair" is.

Zaken doen
"LinkedIn is een plaats waar zaken worden gedaan. Je kunt ideeën opdoen, informatie uitwisselen met anderen en je profileren als je op zoek bent naar een nieuwe baan", aldus Kevin Eyres, directeur van LinkedIn Europa in Elsevier.
Het weekblad onderbouwt de stelling van Eyres met verschillende interviewtjes die duidelijk maken waarom LinkedIn nuttig is.

Recruitmentbureau
Ook Bas Westland van recruitmentbureau e-people komt aan het woord: "Negen van de tien gebruikers die ik voor een functie benader, hebben interesse."
Westland haalt uit de LinkedIn-profielen veel informatie en kan daardoor potentiële kandidaten heel gericht benaderen. Een kwart van zijn vacatures zegt Westland via de site in te vullen. "Ik kan me niet meer voorstellen hoe het is om zonder LinkedIn te werken."

Wie na het artikel in Elsevier nieuwsgierig is geworden, leest op de site van blad een heel beknopte handleiding hoe het werkt.

Maar zullen er nog veel HR-professionals zijn die LinkedIn niet kennen?