Personeelslog

Zelfsturing leidt tot zelfontbranding bij fiscus?

Van managementstijlen worden vaak wonderen verwacht. En als er problemen zijn, is het de schuld van een afwijkende managementstijl. Dat lijkt op te gaan bij de Belastingdienst. De afgelopen maanden is steeds duidelijker geworden dat de Belastingdienst ("Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker") met grote problemen kampt. NRC van afgelopen zaterdag somt ze op: te zware werkdruk, verschillende automatiseringssystemen die op omvallen staan en een mislukte reorganisatie. Dat moet haast wel leiden tot minder inkomsten voor de overheid, want er wordt minder gecontroleerd en aangiften blijken zoek geraakt. In het artikel in NRC wordt de zwarte piet gelegd bij de hoogste ambtenaar van de Belastingdienst Jenny Thunnissen. Want zij houdt vast aan haar reorganisatieplannen terwijl die volgens de krant zijn mislukt. "De problemen bij de fiscus spelen al een paar jaar. Vorig jaar april bleek slechts 12 procent van de medewerkers achter de nieuwe organisatiestructuur te staan. Van een sterk hiërarchische organisatie wil directeur-generaal Thunnissen een platte organisatie maken met zelfsturende (management)teams. Dat experiment willen haar hogere ambtenaren snel beëindigen", schrijft NRC. Ook heeft de krant een anonieme topambtenaar gevonden die heldhaftig zegt: „Het roer moet nu om. Staatssecretaris Wijn moet ingrijpen, want het experiment met de nieuwe managementstructuur heeft gefaald. Er zijn zoveel problemen dat hij nu, een jaar voor de verkiezingen, heldhaftig moet zijn en zeggen: ik ga het radicaal anders doen.��? Misschien dat de introductie van zelfsturende teams voor problemen heeft gezorgd bij de Belastingdienst. Maar deze kun je toch niet de schuld geven van de verouderde computersystemen die slecht op elkaar aansluiten, de snelle introductie van een nieuw systeem met zorgtoeslagen en van andere veranderingen in het belastingsysteem? Hoe dan ook: de eerste Kamervragen zijn al weer gesteld.

Van managementstijlen worden vaak wonderen verwacht. En als er problemen zijn, is het de schuld van een afwijkende managementstijl. Dat lijkt op te gaan bij de Belastingdienst.

De afgelopen maanden is steeds duidelijker geworden dat de Belastingdienst ("Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker") met grote problemen kampt. NRC van afgelopen zaterdag somt ze op: te zware werkdruk, verschillende automatiseringssystemen die op omvallen staan en een mislukte reorganisatie. Dat moet haast wel leiden tot minder inkomsten voor de overheid, want er wordt minder gecontroleerd en aangiften blijken zoek geraakt.

In het artikel in NRC wordt de zwarte piet gelegd bij de hoogste ambtenaar van de Belastingdienst Jenny Thunnissen. Want zij houdt vast aan haar reorganisatieplannen terwijl die volgens de krant zijn mislukt. "De problemen bij de fiscus spelen al een paar jaar. Vorig jaar april bleek slechts 12 procent van de medewerkers achter de nieuwe organisatiestructuur te staan. Van een sterk hiërarchische organisatie wil directeur-generaal Thunnissen een platte organisatie maken met zelfsturende (management)teams. Dat experiment willen haar hogere ambtenaren snel beëindigen", schrijft NRC.
Ook heeft de krant een anonieme topambtenaar gevonden die heldhaftig zegt: „Het roer moet nu om. Staatssecretaris Wijn moet ingrijpen, want het experiment met de nieuwe managementstructuur heeft gefaald. Er zijn zoveel problemen dat hij nu, een jaar voor de verkiezingen, heldhaftig moet zijn en zeggen: ik ga het radicaal anders doen.��?

Misschien dat de introductie van zelfsturende teams voor problemen heeft gezorgd bij de Belastingdienst. Maar deze kun je toch niet de schuld geven van de verouderde computersystemen die slecht op elkaar aansluiten, de snelle introductie van een nieuw systeem met zorgtoeslagen en van andere veranderingen in het belastingsysteem? Hoe dan ook: de eerste Kamervragen zijn al weer gesteld.