Personeelslog

Zuinig werven met de Recruiter van het jaar?

Is al die externe inhuur eigenlijk wel nodig? Nu bedrijven sterker op de kosten letten, mogen de interne professionals vaker zelf de handen uit de mouwen steken. Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam loopt op dit terrein voorop. Kennelijk met succes. Want een interne recruiter van het GVB is genomineerd voor de Recruiter van het jaar-vakprijs, die later deze maand wordt uitgereikt. Hij heeft de wervingskosten omlaag heeft gebracht, onder meer door minder te werken met externe bureaus. Chris van Santen van het GVB is één van de twee genomineerden voor Recruiter van het jaar. Een vakjury heeft verschillende wervingscases beoordeeld op criteria als effectiviteit, resultaat en creativiteit. Daarbij maakte het GVB (samen overigens met Cyberdigma) de meeste indruk. 50% besparing op wervingskosten Jaarlijks werft de Amsterdamse vervoerder zo´n 400 medewerkers; onder wie 300 conducteurs en buschauffeurs. De overige vacatures zijn voor onder meer technisch, IT- en finance personeel. Jarenlang heeft het GVB de werving en selectie voor 95 procent uitbesteed aan uitzend- en wervingsbureaus. Recruiter Chris van Santen kreeg vorig jaar de opdracht om 50% te besparen op de recruitmentkosten. Bij de werving van 84 tramconducteurs en 80 buschauffeurs in de tweede helft van 2007, heeft hij dat gerealiseerd door de werving grotendeels intern te doen in plaats van via de bureaus. Uitbesteden of zelf doen? Uitbesteden of (weer) zelf doen? De komende periode zullen meer bedrijven doorrekenen of het voor hen de moeite loont om taken buiten de deur te doen of toch maar in huis. Zal het voorbeeld van het GVB veel navolgers krijgen?

Het GVB doet werving weer grotendeels in huisIs al die externe inhuur eigenlijk wel nodig? Nu bedrijven sterker op de kosten letten, mogen de interne professionals vaker zelf de handen uit de mouwen steken.

Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam loopt op dit terrein voorop. Kennelijk met succes. Want een interne recruiter van het GVB is genomineerd voor de Recruiter van het jaar-vakprijs, die later deze maand wordt uitgereikt. Hij heeft de wervingskosten omlaag heeft gebracht, onder meer door minder te werken met externe bureaus.

Chris van Santen van het GVB is één van de twee genomineerden voor Recruiter van het jaar.
Een vakjury heeft verschillende wervingscases beoordeeld op criteria als effectiviteit, resultaat en creativiteit. Daarbij maakte het GVB (samen overigens met Cyberdigma) de meeste indruk.

50% besparing op wervingskosten
Jaarlijks werft de Amsterdamse vervoerder zo´n 400 medewerkers; onder wie 300 conducteurs en buschauffeurs. De overige vacatures zijn voor onder meer technisch, IT- en finance personeel.
Jarenlang heeft het GVB de werving en selectie voor 95 procent uitbesteed aan uitzend- en wervingsbureaus. Recruiter Chris van Santen kreeg vorig jaar de opdracht om 50% te besparen op de recruitmentkosten.
Bij de werving van 84 tramconducteurs en 80 buschauffeurs in de tweede helft van 2007, heeft hij dat gerealiseerd door de werving grotendeels intern te doen in plaats van via de bureaus.

Uitbesteden of zelf doen?
Uitbesteden of (weer) zelf doen? De komende periode zullen meer bedrijven doorrekenen of het voor hen de moeite loont om taken buiten de deur te doen of toch maar in huis.

Zal het voorbeeld van het GVB veel navolgers krijgen?