Personeelslog

ZZP-ers goed voor 15 kamerzetels

De snel groeiende groep zelfstandigen zonder personeel weet zich steeds beter te organiseren. Via de FNV hebben de ZZP-ers al een stem in de Sociaal Economische Raad. Ook in de politiek willen zelfstandigen invloed hebben. Om die reden heeft één van hun organisaties een eigen kieswijzer gemaakt. Want alle ZZP-ers bij elkaar zijn inmiddels goed voor 15 kamerzetels, aldus de belangenhartiger. De politiek heeft de ZZP-er ontdekt als doelgroep en economische factor, constateert het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO), dat zich met 20.000 leden de grootste "onafhankelijke belangenbehartiger" van ZZP-ers noemt. Bijna alle politieke partijen besteden in hun verkiezingsprogramma's aandacht aan de zelfstandigen. Alleen voor de Partij van de Dieren, PVV en Trots op Nederland bestaan de ZZP-ers niet in het programma. ZZP-kieswijzer In samenwerking met het Instituut voor Politiek en Publiek heeft PZO een ZZP-kieswijzer ontwikkeld. De verkiezingsprogramma's zijn vergeleken op onderwerpen als: sociale en fiscale faciliteiten, de overheid als opdrachtgever, krediet- en andere regelingen voor ZZP-ers, wijzigingen in pensioen- en sociale zekerheidstelsel. PZO constateert op basis hiervan dat de politieke partijen het erover eens lijken dat het 'urencriterium' een "onnodige hindernis" is voor ZZP-ers. Nu moet een zelfstandige nog minimaal 1.225 uur per jaar aan zijn bedrijf besteden om in aanmerking te komen voor zelfstandigenaftrek. Verder merkt PZO op dat de politieke meningen erg uiteenlopen over sociale voorzieningen voor zelfstandigen, zoals een regeling voor arbeidsongeschiktheid. De ZZP-kieswijzer is overigens beperkt tot een vergelijking van politieke standpunten. Er zit géén vragenformulier achter dat de ZZP-er helpt om op basis hiervan zijn politieke voorkeur te bepalen. Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

ZZP-ers goed voor 15 kamerzetelsDe snel groeiende groep zelfstandigen zonder personeel weet zich steeds beter te organiseren. Via de FNV hebben de ZZP-ers al een stem in de Sociaal Economische Raad.
Ook in de politiek willen zelfstandigen invloed hebben. Om die reden heeft één van hun organisaties een eigen kieswijzer gemaakt. Want alle ZZP-ers bij elkaar zijn inmiddels goed voor 15 kamerzetels, aldus de belangenhartiger.

De politiek heeft de ZZP-er ontdekt als doelgroep en economische factor, constateert het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO), dat zich met 20.000 leden de grootste "onafhankelijke belangenbehartiger" van ZZP-ers noemt.
Bijna alle politieke partijen besteden in hun verkiezingsprogramma's aandacht aan de zelfstandigen. Alleen voor de Partij van de Dieren, PVV en Trots op Nederland bestaan de ZZP-ers niet in het programma.

ZZP-kieswijzer
In samenwerking met het Instituut voor Politiek en Publiek heeft PZO een ZZP-kieswijzer ontwikkeld. De verkiezingsprogramma's zijn vergeleken op onderwerpen als: sociale en fiscale faciliteiten, de overheid als opdrachtgever, krediet- en andere regelingen voor ZZP-ers, wijzigingen in pensioen- en sociale zekerheidstelsel.

PZO constateert op basis hiervan dat de politieke partijen het erover eens lijken dat het 'urencriterium' een "onnodige hindernis" is voor ZZP-ers. Nu moet een zelfstandige nog minimaal 1.225 uur per jaar aan zijn bedrijf besteden om in aanmerking te komen voor zelfstandigenaftrek.
Verder merkt PZO op dat de politieke meningen erg uiteenlopen over sociale voorzieningen voor zelfstandigen, zoals een regeling voor arbeidsongeschiktheid.

De ZZP-kieswijzer is overigens beperkt tot een vergelijking van politieke standpunten. Er zit géén vragenformulier achter dat de ZZP-er helpt om op basis hiervan zijn politieke voorkeur te bepalen.

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.